träffad i ansiktet.

ojoj. idag kom jag upp på fötter och tog tom. en fika i stan med Andrej.
är sjukt pizzaseg och smått uttråkad, jag vill att tusen saker ska hända på samma gång idag, men det är inte mycket  jag kan göra just nu, bara vänta och vänta - jag är dålig på att vänta.
det enda jag vill just nu är att stå i replokalen och nöta nya idéer med grabbarna.
jag kräver så lite. haha.
har skrivit lite nya grejjer idag och tom. lärt mig bli bra på att mappa ut trummor i ett så klockrent program som garageband så nu ska det bli såna där "gamla The Wolf Verine"-skisser som man plockar med sig till replokalen och säger "exakt såhär ska det låta".
nja, tror nog inte det.

jag är fylld av förundran inför hur vissa människor verkar fungera. är det verkligen så viktigt med drama hela tiden?
jag går inte runt och bygger historier i mitt huvud om mina medmänniskor som jag sedan använder till att stänga av allt vad "trevligt" eller "mänskligt" heter. är det verkligen så sjukt jävla viktigt att leka så mycket som så många av er gör? jag tror grymt mycket mer på en större kommunikation, för jag har tusen mer viktiga saker att göra än att hänga upp mig på små människors små vardagsdraman, det har ni alla med, spräck era små inrutade rum! vart vaknade ni idag egentligen?
jag hoppas på en väldigt snygg förändring snart, där alla som gottar sig så hårt åt att sätta fötter framför andra lär sig självrättfärdning på rätt sätt!
Borås börjar bli sjukt trivialt.

nog om det, börjar låta som en sur gubbe.

tänker idag tipsa om Omar Rodriguez Lopez två nya skivor:
Xenophanes och los suenos de un higado.

och även filmen:
Le Charme Discret De La Bourgeoisie.

och holy moses!!!
Coca Cola - Vanilla har tydligen letat sin väg tillbaka till Sverige via import.
på Ica maxi såldes 33cl burkar för 12:- (hrmm, najs!)
tummen upp för det säger jag!




mvh / Johnny "catzanova" K. twv






jugband blues

ingenting står riktigt rätt till. sjukdomen fick mig efter i fredags. jag sover hela tiden och i vaket tillstånd så är allt grymt snurrigt. ville så gärna komma upp tidigare idag och inte vakna vid 6-8 på kvällen, lyckades nästan, men mitt mentala tillstånd är sjukt påfrestande och jag vet med mig själv att jag kommer uppsöka sängen inom någon timma.

såhär i spillrorna



gårdagen var rentav kaotisk på alla sätt.
inget gjordes bättre av att jag vaknade i svart. timmar slösades på allvar och promenaden ner till stan med Andrej var grymt oklar. Borås Marknad kan vara jordens undergång personifierad.
upptäckte igår att den gamla legenden om "Marknads-Punkare" stämmer. Varifrån kommer allt detta pack? Var jag precis likadan när jag var yngre? Bara på en dag så tar de upp all plats som finns i staden. Iförda feltryckta Misfits/Sex Pistols-T-shirts och skeletthandskar. jodå visst, det ligger väl någon slags charm i detta fenomen.
men varför ser jag bara dem typ 3 gånger om året då det är Borås Marknad?
jag och Andrej gjorde seriösa försök att leta byxor inne på Face för att slippa undan spektaklet utanför.
det tog oss kanske en minut innan vi styrde raka vägen till systemet istället. efter det blev det en välförtjänt kaffe och macka på Viskan innan vi mötte upp Nicke för att loada i lokalen.
vi packade ihop allt i replokalen och fick skjuts av Nickes syster ner till Hemgården (stort tack!), dumpade allt där.
Nicke och Andrej drog iväg på äventyr.
Jag och Jocke köpte snabb-thai på spice & rice, äcklades lite i kön till kassan pga. fredags-par och tog en promenad hem till mig. mycket fin kväll till utseendet bör tilläggas. vem gillar inte vind och träd?
vi vräkte i oss käket och kollade Jeff Buckley-dokumentären: Amazing Grace. najs pepp ya´.
vin hälldes upp och Esbjörn Svensson Trios - From Gagarin´s Point of View gick varm på stereon.
känner att jag börjar föra lite för mycket av en journal här.
spolar fram till spelningen och vi var väl alla jävligt peppade.
spelningen var dock grymt jobbig. i ärlighetens namn så njöt jag väldigt lite av vår stund på scenen den här gången. hörde knappt vad som skedde däruppe heller. vår soundchecktid låg på en kvart, och vi försökte vara effektiva under den tiden. men ibland har man otur osv. igår hörde vi knappt en enda detalj på scen. det blir mer och mer vanligt med dålig tid till soundchecks, är det verkligen så viktigt att kräma på med tusen band på en kväll istället för att sprida ut arrangemangen och lägga ner mer tid på att få det att låta bra utåt och på scenen.
hursomhelst, vi framförde vårt set som denna gång var skriven mycket till fri improvisation på ett kallt och okänsligt sätt. får dock tillägga att det var grymt lärorikt som vanligt med alla mål man försöker övervinna.
antar att vår spelning igår fick bli ett avtryck i historien av en mycket arg och besviken tid för The Wolf Verine för just nu ser jag bara ljust på kommande tid. just nu finns det så mycket att åstadkomma, jag har byggt av enorma mål för mig själv inför kommande skiva. texterna betyder väldigt mycket för mig och musiken vi just nu skriver är mödomsfullt och vackert skriven. den här gången ska ingenting uteslutas, alla element av betydelse ska finnas där. ett första riktigt avslutat drömverk inför fokus på det som kommer efter det.

jag kommer att börja posta små fragment och segment från lyriken till kommande skiva och samtidigt försöka spika upp alla tankar kring dessa utdrag på väggen, ingenting förtjänar att hållas inne.
men ibland är jag rädd och springer iväg och gömmer mig. då rättfärdigar jag för mig själv att allt jag egentligen har att säga er är totalt meningslöst. det är det inte. jag försöker att inte sova.


efter spelningen igår enades vårt suck från spelningen och vi bearbetade alla funderingar hemma hos mig i lägenheten och vi enades därtill att inte spilla mer tid till denna konstiga, påträngande känsla från spelningen.
istället skålade vi i firandet och spisade riktigt bra skivor!
haha. vi planerade att ta oss vidare på fest någonstans men vi kom inte längre än till 49:an i backen. Vi fyllde på med snacks och mötte upp med André från Brick Club. Sen drog vi oss tillbaka till "lugnet efter stormen". Någon gång mot morgonkvisten dök även Viktor från jobbet upp och berättade historier, fet tumme upp!!!
lyckades tom. gå och lägga mig igår på egen bestämd tid. med andra ord, no deck!

är tråkigt förkyld och alldeles för sleten idag men jag antar att jag tänker trotsa kroppen än en gång. det vankas ju myshäng på schemat och förhoppningsvis tacos (om jag får bestämma).
är grymt pepp på ett utgångsbesök i gbg ikväll och förhoppningsvis kanske tom. säga hej till Adam med.
vi får se.
alla vet ju annars att taco & blunt är ok. haha.
vi får se.
vi får se.


dagens "hella dope" tips:
BLK JKS - After Robots och Mystery.
Grizzly Bear - Veckatimest (everyday is veckatimest day)

gräv inte för långt och täpp igen

/ Johnny Vagabond








Hella Dope dude



Idag spelar The Wolf Verine på Hemgården (vid Södra Torget) i Borås.
Tid: 22.30
Inträde : 20:-

www.myspace.com/thewolfverine

The Sultan of Brunei

chill´ an thrill´on tha´ beach, ya´


blev grymt sugen på Them Crooked Vultures nu. ni vet, man blir alltid lite sådär småsugen på Josh Homme efter att man har gett blanka fan i vad han har sysslat med på ett tag. såg att han auktionerar ut sin Fender Bassman Head från ´66 och sin Teisco v2 gitarr, hade man haft pengar och kunnat med så hade the fanboy i mig suttit svettig på ebay hela dagarna och inväntat rätt sekund. bara för det så får ni iaf. en fin bild från i somras då jag slumrar lite på stranden iförd en QOTSA t-shirt.
nog om det. hatar det här snacket redan.

natten till idag var grymt svart.
vi repade from. 18.00 till 03.30.
antar att det ser likadant ut idag.
gillar upplägget inför spelningen. (glöm ej fredag klockan 22.30 - live på hemgården, Borås, det utlovas Punk Rock!)

därför sitter jag nu och häller i mig svart kaffe och lyssnar på http://www.youtube.com/watch?v=WYYdli0P8YI.
önskar att jag hade tagit mig upp ur sängen lite tidigare idag, men jag är inte killen som ofta får chansen till att sova ut. oroar mig lite smått över att jag har ett tandläkarbesök imorgon vid niotiden.

igår fastnade jag rakt i en tankebana och märkte knappt att jag plötsligt befann mig på min destination.
skrek önskningar i mitt huvud om att få möta upp med mitt möte direkt.
väntan var katastrofal och jag var återigen rädd över att tappa bort mig själv någonstans där bland människoskaran som mer och mer antog skepnaden av åskådare.
feberyra i ren paranoia.
så ynkligt.
men kom då och skaka mig, väck mig.

synen av en äldre herre iförd kostym och en yngre flicka iförd röd klänning fick mig nyss att le.

dagens Johnny Two-Finger-Tips:

Can - Soon over Babaluma (skiva, 1974)
Before Sunrise & Before Sunset (filmer 1995/2004) - dessa filmer skulle jag kunna se om och om igen. jag vill fastna i dem som idelt öra. skådespelet och regin är delikat, sinnessjukt snygg.










трудно знать мальчиков в России

Jävlar vad lätt det är att ge sin tid till datorn.
den här dagen ser spännande ut efter morgonens bravader.
gillar att kunna sova lite längre och ha tid för frukost.
allt blir plötsligt så mycket stabilare.

jag oroar mig över att en förkylning ska bryta ut till fredag. det vore inte ok.
därför plågar jag mig själv med orden "jag är frisk" "jag är frisk" och häller i mig Echinagard.
det påminner mig lite om charmen med höst, bortsett från halsduk och höstrock.
har på något sätt fått för mig att hösten inte är komplett om man inte har nässprej, halstabletter och apoteket-kasse i väskan..? stämmer detta? i sådana fall är jag den förste att skriva under på det!
fast jag vet ändå inte, jag måste ju trots allt finna en ny trend till hösten 09.
Jag vill tro att höst är populärt inom vårt band. känns som om vi alltid skriver som mest under hösten, för att sedan spela in allting till sommaren. den här gången ska allt ske nu, jag är trött på att vänta!

en londonresa vore på sin höjd framöver. ska bara vänta in min feta oktoberlön så.

kvällen bjuder på gigantisk underhållning - rep + le charme discret de la bourgeoisie (film 1972 - ännu mer bunuel)

drömde störda drömmar någonstans mellan halv åtta och tolv idag.
vi fyra i The Wolf Verine var på resa i någon blandning av Frankrike, Thailand och Grekland. Vi befann oss på något unket hotellrum utan nyanser bara för att sucka över den totalt döda stämning som råder i staden vi befinner oss i.
hörde därefter låten "Skulls" - The Misfits från ovanvåningen.
ropade ut "hey gubbar, hey gubbar" mot trappuppgången. Sen bultade 3 feta nynazister på dörren. ledaren i gänget bar på en baby som såg ut som en hund. vi hotades med  das messer och knytnävar.
någonstans här emellan så betraktade vi en lång, lång backe i horisonten. nerför backen kom en slags borrmaskin till bil som styrde upp för ännu en backe via en skogskant, försökte göra något slags hopp upp mot en giantisk tråd som ledde förbi oss och vårt territorium. bilen lyckades aldrig med sitt mål, om det nu betydde krossa tråden eller vandra längs den - och vi var alldeles uppgivna. jag ville så gärna att den skulle lyckas.
sen fick vi skjuts mot horisonten och såg människorna där ladda upp inför ett nytt försök, nånstans där hade bilen muterats till någon slags zeppelinare och borrmaskin och den här gången lyckades den med sitt mål. total eufori.
sen damp vi ner på en bakgata i Frankrike bara för att besöka en thailändsk affär där alla såg ut som "shitty-wok-killen i South Park". Därinne skedde brutalt äckliga saker och jag vaknade sedan upp, svettig och jävlig.

kvällen kan bara bli bättre som sagt.

dagens tips:
beskåda aldrig borrmaskinszeppelinarebilar.

www.myspace.com/thewolfverine



John & Jocke innan spelningen på Sjuhäradsfestivalen.



Andrej & Nicke innan spelningen Sjuhäradsfestivalen.



The Wolf Verine backstage. sommar, öl, nikotin och cider.


Anna Anka kan suga...

...
repet igår var "episkt" (inte ok att skriva så)
tror på ett schysst gig, fredag afton!

reklamen säger att ni alla som läser detta har en fet skyldighet till att befinna er där!

"free hat" till alla som kommer!

dagens tips:

Nick Cave & The Bad Seeds - No More Shall We Part (2001) - lyssna! lyssna!
Nick Drake - Time Of No Reply (1986) - outtakes & and the shit! lyssna ffs!
Pearl Jam - Backspacer (2009) - överraskande, peppande skiva.
Juliette Lewis - Terra Incognita (2009) - ball ljudbild, hyfsade låtar.
Siouxsie & the Banshees
- Juju (1981) - into the light!
Cet obscur objet du désir - Luis Bunuel fortsätter imponera under min resa genom en fet box! (film, 1977)


eder

för fem år sedan förlorade jag ögat.

och där var den igen. den där känslan som så mer än ofta välkomnar mig.
det är som att sakta drunkna och upptäcka att det runtomkring finns fullt av gamla döda kvistar att klättra upp på. min mening var aldrig så stor som den verkade uppfattas. och jag som alltid har känt mig nekad till ögon och öron. allt blev så vasst. ändå, utan någon slags kontrast.
sen fann jag den där avlivade kroppen därute. lila läppar och smutsigt hår. aldrig har jorden känts värre.
gången var smalara idag än igår och för en sekund så kunde jag känna dess väggar trycka sig emot mig.
tillbaka till scenariot där jag drunknar och bryter kvistarna, en efter en.
trampade jag verkligen så hårt? dolde jag aldrig mina spår?
varför tappade jag bort allt den där gången och lät det betyda ingenting alls.
jag försökte växa, men det som är större slukade mig. jag försökte återigen växa, men du var större och slukade mig. luften du blåser på mig är unken och jag är illamående.
sen såg jag bara vitt.
det gick snabbt påväg till väggen.
var tvungen att lämna rummet, därmed nervös.
påträngd i det innersta rummet, och du var blind.
kvar återstår endast frågor och tomma blickar.
höstluften kändes frisk, ändå omfamnade jag den inte.
jag kröp in i det största av hörnen, skrämd som ett djur.
fann ej någon orsak heller, kanske gjorde dem det?
gör det åt mig i sådana fall, snabbt och smärtfritt utan att plocka bort alldeles för mycket av det enda äkta jag har kvar. för jag ska avsluta det snyggt den här gången.
- för jag förutspådde allt det där. återigen, enbart. en ynklig repetition.

I like dogs, dogs are cool

Planen är att åka iväg någonstans.
Total isolering från vardagsdramat som har sväljt de senaste veckorna sen jag kom hem ifrån Grekland.
Tänkte låna min mosters sommarhus i en vecka, om hon nu under alla omständigheter skulle gå med på det.
Tänkte packa in vår replokal + div. spannmål i en bil och isolera/skydda bandet från den stora svackan som brutalt vräker i sig allt som kommer i dess väg.
Kommer behöva ledighet från jobbet och varma kläder.
Haha. Känns som om man förbereder någon slags hajk.

tror att min mosters sommarhus är byggt enbart i träd.
kan inte vänta på att se vad huset gör med vår musik.
allt ska spelas in!
Måste fixa en videokamera att låna.
Nickes zoom ska med!
Robert Fripp-glasögonen ska också med (ska posta en bild på Joakim iförd de brillorna någon dag framöver)

planerade att dricka mitt kaffe ute i solen idag. har fortfarande inte kommit ut dit än. men jag försöker.

öh - dagens The Wolf Verine-tips:

kolla inte de första 6 minuterna av Con Air klockan 6 på morgonen två dagar i rad. Kolla inte Con Air överhuvudtaget. vad vet jag.

kolla istället Belle De Jour (67). käka mexikanskt med rött till.

lyssna på:

Tv On The Radio - Return to Cookie Mountain (2006) - jävlar, vilken skiva.
Adrian Belew - Inner Revolution (1992) - Belew och Beatles = Buckley.
Soulsavers - Broken (2009) - var fylld med en del grymma låtar asså, även om jag ibland har velat kräkas på Lanegan.
Cat Power - Jukebox (2008) - har förgyllt mina promenader under höstmorgnar och kvällar.
Clark - Body Riddle (2006)

res till paris - klä dig i svarta kläder, bär runt på böcker med utskurna gropar fyllda med gräs. låtsas vidare.


mvh / John







The Wolf Verine och höst

Slänger idag upp denna blogg för att kunna posta div. fadäser angående bandet/enheten The Wolf Verine och dess privatpersoner. Allt för att stjäla just din tid.

nåja.
Vi kastar oss härmed in i en värld full av stinkande lingvistik, rött vin, fin mat och brinnande pinnar.

tills dess:
www.myspace.com/thewolfverine

- slängde för någon vecka sedan upp en skiss av en ny The Wolf Verine-låt som jag spelade in någon gång förra året.
spana in eller lyssna på vår "riktiga skiva" som ett tillbehör till denna blogg.
annars duger ju alltid The Temptations som humörsfixare!

har hört att man måste döma/snacka skit/älska någon slags kändis i sina blogg-rubriker för att nå en schysst läsarkrets. om detta stämmer så ska jag enbart nämna Michael jackson, Heath ledger och Patrick Swayze i kommande 1560000 bloginlägg.
Hursomhelst så förtjänar Patrick Swayze min tår. Jag menar - kolla bara filmer som Ghost, Steel Dawn, Road House och Donnie Darko (glömde jag dirty-ni-vet-med-mening-kanske). Fan, vilken kille, så vital!

Jag nöjer mig för en stund nu.

/ John Kvarnström


John på Kreta



RSS 2.0